Hücreli fanlarda değişik kullanım alanlarına göre değişik ekipmanlar kullanılmaktadır. Kabin basıncından filtre kalitesine, Filtre gözenek seçeneğinden motor gücü ve çeşidine kadar bir çok ekipmanda değişiklik göstermektedir.
Hücreli fan üretimi standart değildir. Hücreli fan üreticileri belli bir bölgeye değişik ekipmanları kullanarak yeni bir model üretirler. Bu ekipmanların seçiminde eğer bir mağaza yada stadyum ise saatlik kirli hava oluşumu göz alınarak seçilir.
Eğer bir yemekhane ise oradaki hesapta hem karbondioksit oluşum oranı hem de yemek kokusunu önlemek için değişik ekipmanlar ve motorlar kullanılır.
Hücreli fanlarda kullanılan en yaygın 3 tip filtre bulunmaktadır. Bunları sıralarsak; metal, granül karbon ve metal+granül karbon olarak sıralanır.
Metal filtrelerin en büyük özelliği yağ tutucu olmasıdır. Yağ tutucu olması metal filtreler sık değişim ve bakım ister.
Belli aralıklarla çıkartılıp temizlenirse kullanım süresi daha da artacaktır. Metal filtreye yapışan gaz halindeki yağlar metalde soğur ve sıvılaşır. Sıvılaşan yağın bir kısmını üst katmandaki diğer emici filtreler çeker. Bir kısmı ise üzerinde kalır. Granül karbonun kullanım alanı da genelde mutfaktaki hücreli fanlardır. Hücreli fanlar kokulu havayı çeker ve granül karbon filtreler bu kokuyu haznesine alır.
Hücreli fanlardaki diğer bir etkili eleman motorlardır. Hücreli fanlar insanlarla iç içe olan mekanlarda kullanıldıkları için motorların yeterli ama sessiz olması lazım.
Bazı motorlar güçlüdür fakat sessiz değildir. İnsanlar en az koku kadar sesten de etkilenirler. Hücreli fanlar insanları rahatsız eden bir etkeni kaldırıp yerine başka bir rahatsızlık verirse bu bizim için hiçbir işe yaramaz. Hücreli fanlar büyük yerlerde kullanıldığında motor gücü fazla olduğu kabinler büyük iş görür. Ses yalıtımlı hücreli fanlar üretilip içerideki sesi hücre dışına çıkarmayan hücreler üretilir.